Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky.
Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky.

Útok na základnej škole vo Vrútkach si vyžiadal jednu obeť. Polícia zastrelila aj útočníka

VRÚTKY / Na základnej škole vo Vrútkach mal neznámy muž napadnúť deti a pracovníkov školy, pričom jeden zraneniam podľahol. Na mieste útoku už sú policajné hliadky, záchranári aj hasiči. Polícia útočníka zneškodnila služobnou zbraňou.

„Policajné hliadky momentálne zasahujú vo Vrútkach, kde malo dôjsť k napadnutiu pracovníkov školy neznámym mužom. Voči útočníkovi použili policajti donucovacie prostriedky – zbraň. Na miesto bol vyslaný aj posttraumatický tím,“ informuje polícia na svojej stránke. Útočníkom bol 22-ročný Martinčan.

Po útoku zahynula jedna dospelá osoba. Má ísť o zástupcu riaditeľky. Zranenia utrpeli aj niektoré deti a riaditeľka školy. „Ďalšie osoby útočník zranil a sú na ošetrení v martinskej nemocnici. Ide o dve deti a dve dospelé osoby,“ potvrdila polícia.

„Voči dospelému útočníkovi použili policajti donucovacie prostriedky – zbraň, po čom útočník zahynul,“ dodala polícia. Situáciu už majú pod kontrolou. Podľa informácií neznámy muž vošiel do školy a nožom začal útočiť na deti. Zástupca riaditeľky sa snažil deti ochrániť. Na miesto privolaní policajti muža naháňali, pričom keď ho postrelili, guľky sa mali odraziť a zraniť aj policajtov.

Viac..  Európska panelová diskusia občanov o boji proti nenávisti v spoločnosti

Na miesto už smeruje policajný prezident Milan Lučanský, minister vnútra Roman Mikulec, minister školstva Branislav Gröhling a predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Vyšetrovatelia momentálne na mieste zaisťujú stopy.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices