CAPUTOVA
zdroj: FB Zuzana Čaputová

Zuzana Čaputová je už rok prezidentkou. Pozrite si FOTOGALÉRIU

Prezidentka Zuzana Čaputová je už vo funkcii jeden rok. Počas tohto roku prezidentka bola na návšteve v Nemecku, Francúzsku, ale aj v Bruseli. Na Slovensku je prvou ženou v tejto funkcii. V prvom kole volieb  za ňu hlasovalo 40,56 percenta voličov. V druhom kole zvíťazila nad Marošom Šefčovičom, kde za ňu hlasovalo 58,4 percenta voličov.

Inaugurácia prezidentky sa uskutočnila 15. júna 2019 v Slovenskej filharmónii v Bratislave. V máji 2019 získala ocenenie Európska osobnosť roka, spravodajský server Politico ju zaradil medzi 28 najvplyvnejších ľudí v celej Európe.

Koncom minulého roka podala podnet na ústavný súd pre novelu zákon, ktorý mal zakazovať zverejniť predvolebné prieskumy 50 dní pred voľbami, preto požiadala o pozastavení tohto zákona.

Viac..  Bilčík k debate o Slovensku v EP: Dnes potrebujeme ešte viac brániť slobodné médiá a právny štát

V máji tohto roka si v parlamente osobne vypočula aj výročnú správu ombudsmanky Márie Patakyovaj za rok 2019 a vyjadrila jej podporu.

Fotogaléria:

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices