remisova caputova
Zdroj: FB Zuzana Čaputová

Dnes sa v prezidentskom paláci stretla Veronika Remišová s prezidentkou. Remišová vysvetľovala v paláci aj kauzu Govnet

Dnes sa prezidentka Zuzana Čaputová v prezindetskom paláci stretla s podpredsedníčkou vlády pre investície a informatizáciu Veroniku Remišovú. Reč bola hlavne o aktuálnom stave a plánoch Remišovej  úradu.

Zhodli sa, že za posledné roky sa informatizácia na Slovensku pohla nedostatočne. „Slovensko v informatizácii zaostáva, využívanie IT štátnej správy občanmi nerastie a technológie sú často navzájom nekompatibilné,“ uviedla Čaputová.

Remišová prezidentku ubezpečila, že chystá dôležité kroky, ktoré pomôžu efektívnej digitalizácii štátnej správy.

„Diskutovali sme tiež o téme čerpania eurofondov, o novom pláne Európskej komisie, balíku obnovy, ktorý Slovensku dáva možnosť čerpať a preinvestovať rekordné množstvo peňazí,“  informovala prezidentka.

Podľa Remišovej sa momentálne čerpá len 33% z financií, ktoré sme mali k dispozícii z EÚ. Čaputová zdôraznila:“Toto je potrebné rýchlo a zásadne zmeniť“.

Remišová vysvetľovala v paláci aj kauzu Govnet. 

Policajti Národnej kriminálnej agentúry zadržali pri akcii v NASES štyri osoby. Podľa medializovaných informácií mala polícia podozrenie, že štátna počítačová sieť Govnet bola celá odpočúvaná prostredníctvom zariadení, ktoré pri akcii skonfiškovali. Štvoricu zadržaných však policajti následne prepustili bez obvinenia. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) zároveň potvrdil, že Vojenské spravodajstvo bolo v minulosti požiadané o audit vnútornej bezpečnosti štátnych inštitúcií.

Tlačová konferencia po spoločnom rokovaní s vicepremiérkou Veronikou Remišovou.

Uverejnil používateľ Zuzana Čaputová Štvrtok 18. júna 2020

Viac..  Prezident Európskej rady pre inovácie sa stretol s inovačnou špičkou Slovenska

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices