policia
zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky

Vyhrážal sa bombovými útokmi, teraz mu hrozí väzenie až na 5 rokov. Požadoval zrušenie sledovania obyvateľstva cez mobily, ale aj referendum o vystúpení z NATO

ČIERNA NAD TISOU/ NAKA v dnešných ranných hodinách zadržala na východe Slovenska muža, ktorý je podozrivý zo šírenia poplašnej správy. O jeho vzatí do väzby sa rozhoduje.

Polícia Slovenskej republiky na svojom Facebooku informovala, že muž z východného Slovenska mal koncom marca poslať prostredníctvom pošty zásielku Matovičovi. „Obsahom listu bola hrozba bombových útokov na budovu Národnej rady SR, budovu politického hnutia a tretí neuvedený objekt,“ uviedol Policajný zbor.

„Pisateľ sa vyhrážal, že k útokom dôjde, ak vláda nesplní do konca apríla jeho požiadavky – zrušenie sledovania obyvateľstva pomocou mobilných operátorov, vyhlásenie referenda o vystúpení SR z NATO a trestné stíhanie ľudí z politického hnutia,“  informovala Polícia Slovenskej republiky.

Počas domovej akcie policajti z Národnej kriminálnej agentúry zaistili telefóny, techniku a ďalšie predmety.

Viac..  EÚ kritizuje zákon umožňujúci Izraelu mariť pôsobenie zahraničných médií

„Aj tento prípad je dôkazom, že Policajný zbor nepodceňuje akékoľvek hrozby a proti ich autorom bude vždy postupovať nekompromisne, v súlade so zákonom,“ dodal Policajný zbor.

PLÁNOVAL TERORISTICKÝ ÚTOK NA SLOVENSKU? ŠTEFAN SA MAL VYHRÁŽAŤ BOMBOVÝMI ÚTOKMI

NAKA (odbor Východ) zrealizovala akciu…

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Piatok 19. júna 2020

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices