cestujuci
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Na územie Maďarska môžu od tohto týždňa vstúpiť občania všetkých členských štátov EÚ ale aj EEA

MAĎARSKO/ Otvorilo svoje hranice pre všetkých občanov EÚ a Európskeho hospodárskeho priestoru(EEA). Výnimkou je Veľká Británia, ktorej občania môžu vstúpiť na územie nášho južného suseda len s výnimkou.

Od 18. júna toto nariadenie platí okrem členských štátov aj pre Švajčiarsko, Lichtenštajnsko, Nórsko, Island.Od polnoci tohto štvrtka nemusia ísť ani občania Maďarska prichádzajúci z týchto krajín do povinnej karantény. Informuje o tom letisko v Budapešti na svojom Facebooku.

Tieto uvedené pravidlá však neplatia pre občanov z Veľkej Británie. V krajných prípadoch musia ísť aj do 14- dňovej karantény.  Občania Maďarska sa však môžu bez obmedzenia vrátiť do rodnej zeme.

Ak pochádzate z hociktorej z členskej krajiny EÚ alebo EEA, ale ste mimo jej územia, aj tak môžete beproblémovo prísť naspäť, dodalo letisko v Budapešti.

HATÁRNYITÁS: A MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ BELÉPÉS SZABÁLYAI MEGVÁLTOZTAK
??????????
Június 18.-tól korlátozások nélkül…

Uverejnil používateľ Budapest Airport Piatok 19. júna 2020

Viac..  M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

V súvislosti s dnešným rozhodnutím Európskeho parlamentu (EP) žalovať Európsku komisiu za uvoľnenie eurofondov Maďarsku …

Consent choices