caputova guterres
zdroj: FB Zuzana Čaputová

Zuzana Čaputová telefonovala s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom. Témou bola koronakríza

Prezidentka Zuzana Čaputová včera telefonovala s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom. Informovala o tom na sociálnej sieti Facebook. Hlavnou témou bola koronakríza a jej následky.

Reč bola aj o obnove ekonomiky, kde však zdôraznili, že netreba zabudnúť ani na životné prostredie. „Počas krízy mnohí ľudia hľadali útočisko z domácej izolácie v lesoch, parkoch, v prírode a o to viac si možno všetci uvedomujeme naliehavosť tejto témy. Berme ju ako príležitosť meniť naše vnímanie, ale aj ako príležitosť transformovať naše ekonomiky,“ uviedla prezidentka.

Čaputová poďakovala Guterresovi, že sa vo svojich prejavoch venuje aj právam žien v rôznych podobách.“ Zhodli sme sa, že je to vážny problém a som rada, že aj OSN mu bude venovať zvýšenú pozornosť,“ dodala.

Viac..  Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Prezidentka pozvala generálneho tajomníka OSN aj na Slovensko.

Dnes som telefonovala s generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom. Keďže obidvaja máme vo svojej agende podobné témy…

Uverejnil používateľ Zuzana Čaputová Pondelok 22. júna 2020

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices