Caputova
Zuzana Čaputová. PHOTO: © European Union.

Prezidentka Čaputová je v domácej karanténe, otestujú ju. Do karantény musela aj časť bratislavského magistrátu

BRATISLAVA / Prezidentka Zuzana Čaputová musela do piatka zrušiť svoj plánovaný program. Ako informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec, jeden zo zamestnancov prezidentskej kancelárie prišiel do kontaktu s osobou pozitívnou na koronavírus. Podľa informácií prezidentku dali na koronavírus otestovať, čakajú na výsledky. Do karantény ale musel aj časť bratislavského magistrátu, dvaja zamestnanci sa tiež stretli s osobou pozitívnou na koronavírus. Prípady spolu ale nesúvisia.

„Vzhľadom na to, že jeden zo zamestnancov prezidentskej kancelárie prišiel do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na koronavírus, ruší prezidentka svoj plánovaný program a do piatka preventívne zostáva v domácej karanténe,“ informoval Martin Strižinec, hovorca prezidentky SR.

Podľa informácií prezidentku aj zamestnanca, ktorý prišiel do styku s nakazenou osobou dali na koronavírus otestovať, čakajú na výsledky. Testovanie prezidentky potvrdil aj minister zdravotníctva Marek Krajčí. Podľa jeho slov umiestnili do domácej karantény aj zamestnancov, ktorých sa to tiež týka. K stretnutiu medzi zamestnancom prezidentskej kancelárie a osobou pozitívnou na koronavírus malo dôjsť tento týždeň.

V karanténe je aj magistrát Bratislavy

S osobou pozitívne testovanou na koronavírus prišli do kontaktu aj dvaja zamestnanci bratislavského magistrátu. Ako televíziu JOJ informovala hovorkyňa magistrátu Bratislava, časť zamestnancov magistrátu je v karanténe. Išlo o kontakt s inou osobou ako v prípade zamestnanca prezidentskej kancelárie. Podľa informácií prípady spolu nesúvisia.

„Vzhľadom na to, že dve osoby zamestnané na Magistráte prišli do kontaktu s osobou, u ktorej sa potvrdilo ochorenie COVID 19, mesto pristúpilo k opatreniam na prevenciu šírenia ochorenia. Dve osoby priameho kontaktu, ale aj všetky zamestnankyne a zamestnanci, s ktorými sa tieto dve osoby následne stretli, zostávajú preventívne až do výsledku testov v domácej izolácii. Nakazenie novým koronavírusom sa na Magistráte zatiaľ nepotvrdilo,“ informovala hovorkyňa Katarína Rajčanová.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Magistrát dal preventívne zdezinfikovať všetky priestory, merajú telesnú teplotu pred väčšími stretnutiami, kladú dôraz na nosenie rúšok, pravidelnú dezinfekciu rúk a v prípadoch, keď je to možné, využívajú porady a pracovné stretnutia prostredníctvom videohovorov. Na stretnutiach s novinármi, ktoré organizuje Magistrát, vrátane Mestského zastupiteľstva, budú zabezpečené dostatočné rozostupy medzi účastníkmi a sprísnené hygienické opatrenia. „Štvrtkové zasadnutie mestského zastupiteľstva o 9.00 hod sa z tohto dôvodu presúva do priestorov Starej tržnice,“ informovala ďalej hovorkyňa Katarína Rajčanová.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices