Hojsik
Europoslanec Martin Hojsík. PHOTO: © European Union-EP.

Martin Hojsík: Budaj nesmie ustúpiť Mičovskému a Kollárovi pri ochrane Muránskej planiny

Vyhlásenie ministra poľnohospodárstva Jána Mičovského, podľa ktorých bezzásahová zóna Národného parku Muránska planina môže byť menej ako 50 percent, je neakceptovateľným ústupkom Borisovi Kollárovi, a podľa podpredsedu Progresívneho Slovensko a poslanca Európskeho parlamentu Martina Hojsíka aj porušením programového vyhlásenia vlády.

„Som veľmi sklamaný z dnešného vyhlásenia ministra poľnohospodárstva pána Mičovského o tom, že množstvo bezzásahových území na Muránskej planine môže byť kompromisom medzi 18 a 50 percentami. Zákon požaduje 50 percent, medzinárodné normy požadujú 50 percent, programové vyhlásenie vlády sa zaväzuje k 50 percentám,“ uviedol podpredseda Progresívneho Slovenska Martin Hojsík.

Podľa Martina Hojsíka vláda musí dodržať svoje programové vyhlásenie vlády a nesmie ustúpiť tlaku predsedu parlamentu Borisa Kollára. Na ťahu je minister životného prostredia Ján Budaj.

Viac..  Komisia stanovuje zásady obmedzujúce používanie najškodlivejších chemikálií

„100 dní po tom, ako nastúpila táto vláda, už vidíme podkopávanie ochrany životného prostredia. Dúfam, že minister Budaj bude trvať jednoznačne na tom, aby bol dodržaný zákon a programové vyhlásenie vlády,“ uzavrel europoslanec Hojsík.

O dac

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices