Kiska
Slovenský prezident Andrej Kiska. PHOTO: © European Union- EP.

Andrej Kiska definitívne končí v politike. Čaká ho ďalšia operácia

Andrej Kiska (Za ľudí) už nebude na letnom sneme kandidovať znova za predsedu strany, a tým aj končí v politike. Napísal to v nedeľu v statuse na Facebooku. Ako dôvod uvádza svoj zdravotný stav. V pondelok 29. júna ho čaká ďalšia operácia, už 3. za uplynulých päť rokov. Tentoraz mu budú operovať obličku.

„Svoju budúcnosť poznám. V pondelok podstúpim operačný zákrok, pri ktorom mi odstránia časť platničky. Vyskúšal som pod dohľadom lekárov za posledné mesiace všetko, aby k tomu nemuselo prísť. Moje telo si vybralo daň za stovky tisíc kilometrov, ktoré som za posledné roky najazdil v aute po celom Slovensku,“ napísal Kiska v statuse. Bývalého prezidenta čaká už druhá operácia za posledný rok a zároveň tretia za uplynulých päť rokov.

„Moje zdravie mi nedovoľuje zostať aktívny v politike. Minulý rok operované srdce sa občas bezdôvodne stále silno rozbúcha a ukľudním ho len liekmi. Arytmia sa niekedy nepodarí odstrániť ani opakovanými zákrokmi,“ uviedol Kiska.

Viac..  Týždeň v EP: Sloboda médií, umelá inteligencia, Euro 7 či bezpečnosť hračiek a sankcie

Kiska v piatok oznámil aj predsedníctvu strany, že už nemieni kandidovať na sneme, ktorý bude 8. augusta, za predsedu strany Za ľudí. Andrej Kiska ešte dodal, že: „Strana nie je o jednom človeku. Každý je nahraditeľný, podstatné je stáť sa za svojimi hodnotami.“

Na záver sa v statuse každému poďakoval za podporu a pomoc.

ČAKÁ MA ĎALŠIA OPERÁCIA,
SNEM SI ZVOLÍ NOVÉ VEDENIE
Slovensko, rovnako ako celý svet dnes zažíva situáciu, aká tu ešte…

Uverejnil používateľ Andrej Kiska Nedeľa 28. júna 2020

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Ženám patrí v Únii tretina poslaneckých mandátov v národných parlamentoch

V júli 2022 patrilo ženám 32,7 % všetkých poslaneckých mandátov v národných parlamentoch v celej …

Consent choices