remisova, caputova
Veronika Remišová a Zuzana Čaputová Zdroj: FB Zuzana Čaputová

Prezidentka vymenovala Remišovú za novú ministerku investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie

Bratislava/ Zuzana Čaputová v stredu vymenovala podpredsedníčku vlády Veroniku Remišovú (Za ľudí) za ministerku nového Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

„Preberáte nový rezort, a paradoxne, je to hneď rezort, ktorý môže zohrať kľúčovú rolu pri premene Slovenska,“ povedala Zuzana Čaputová. Prezidentka tiež pripomenula, že Slovensko patrí medzi najpomalšie krajiny EÚ v čerpaní eurofondov. Podľa Remišovej by zdroje z Európskej únie mali slúžiť na výskum, vedu, technológie a inovácie či na reformu zdravotníctva a školstva.

„Bude potrebné zlepšiť čerpanie eurofondov z minulého programového obdobia a nastaviť nové pravidlá pre čerpanie prostriedkov, ktoré budeme mať k dispozícii v novom programovom období. Ale čaká ju aj úplne nové, mimoriadne zadanie,“ dodala prezidentka. Remišová uviedla, že jej cieľom je viesť funkčný úrad. Ministerka hovorila aj o novom systéme v čerpaní eurofondov.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

„Zodpovednosť za to, či sa obrovské európske zdroje využijú efektívne, bude mať podpredsedníčka vlády a pani ministerka nielen voči voličom a občanom republiky, ale aj voči budúcim generáciám, lebo práve teraz máme jedinečnú príležitosť posunúť Slovensko o generáciu vpred,“ uviedla Čaputová.

Vymenovanie V. Remišovej za ministerku investícii, regionálneho rozvoja a informatizácie SR

Uverejnil používateľ Zuzana Čaputová Streda 1. júla 2020

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices