futbal
Ilustračné PHOTO: © European Union.

DAC Dunajská Streda reaguje na včerajšiu kritiku zo strany Matoviča

Dunajká Streda/ 2.júla na tlačovej konferencii Igor Matovič kritizoval futbalový zápas medzi domácou Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava. Jeho kritika bola cielená na nedodržanie tzv. šachovnicového sedenia fanúšikov pri podujatiach.Zápas sa práve kvôli väčšej možnej kapacite presunul z nedele 28. júna na stredu 1. júla.

„My sme dúfali, že s takýmto väčším počtom divákov budú ľudia dodržiavať opatrenia. Bohužiaľ, sa tak nestalo. Berieme to ako precedens,“ povedal hlavný hygienik Ján Mikas. „Ak to nebude fungovať, budeme musieť, bohužiaľ, zaradiť spiatočku, a takéto športové podujatia sa zrušia, lebo bude to jednoducho neúmerné riziko,“povedal na konferencii Matovič.

?? Brífing premiéra Igora Matoviča po rokovaní konzília epidemiológov a odborníkov

Uverejnil používateľ OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Štvrtok 2. júla 2020

Na futbal 1. júla sa prišlo pozrieť na štadión 6120 divákov. Podľa klubu však fanúšikov vopred informovali o opatreniach. „Vytvorili sme vlastné video s inštrukciami, na štadióne sme umiestnili plagáty, na každom kroku boli rozmiestnené dezinfekčné prostriedky, vo vnútorných priestoroch boli návštevníci upozornení na povinnosť nosiť rúško, atď. Opatrenia sme smerom k fanúšikom komunikovali prostredníctvom všetkých dostupných komunikačných kanálov a tiež priamo na štadióne opakovane pred aj počas podujatia,“ informuje o tom klub DAC.

Viac..  V Európe bol vlani prijatý rekordný počet patentových prihlášok

Na záver klub dodáva: „Pokiaľ by mal byť futbalový zápas vnímaný ako miesto, kde je zvýšené nebezpečenstvo šírenia nákazy, musíme poukázať aj na to, že minimálne rovnako nebezpečné sú aj kúpaliská, divadlá, kiná, bary či pohostinstvá, aby sme spomenuli len niekoľko príkladov.“

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Majstrovstvá sveta v Katare: FIFA by mala podľa EP odškodniť rodiny mŕtvych pracovníkov

Na úvod majstrovstiev sveta vo futbale 2022, ktoré sa konajú v Katare, europarlament vyjadril ľútosť …

Consent choices