V4
zdroj: ÚV SR

Dnes sa konal summit V4 v Poľsku. Témou bola koronakríza a tiež informatizácia

Poľsko/ 3. júla sa v hlavnom meste Poľska vo Varšave konal summit premiérov V4. Témou bol hlavne koronavírus, čerpanie eurofondov, ale aj migrácia a ďalšie európske témy. Igor Matovič zobral so sebou do Poľska aj 30 detí z detských domovov. „30 deťom zo slovenských detských domovov splním ich veľký sen – poletia prvýkrát lietadlom a prvýkrát pôjdu do krajiny mimo Slovenska,“ napísal Matovič v statuse.

30 detí z detských domovov prvýkrát súčasťou oficiálnej delegácie premiéra,)
#VaršavaVolá

ps. Sprevádza ich pán riaditeľ, ktorý sám v domove vyrástol … ako aj náš poslanec Janko Herák, ktorý takisto,))

Uverejnil používateľ Igor Matovic Štvrtok 2. júla 2020

Podľa Matoviča je Poľsko vzorovou krajinou v Európe v boji proti koronavírusu, ale aj v čerpaní eurofondov. Poľsko bolo vzorom pre Slovensko aj v boji proti komunizmu. „V boji proti komunizmu bolo pre nás Poľsko vzorom. V boji proti korupcii je dnes Poľsko najmä vo východnej a strednej Európe rovnako vzorom,“ uviedol Matovič.

Igor Matovič chce zlepšovať vzťahy s naším severným susedom. „Naše vzájomné vzťahy sú výborné a môžu byť už len lepšie,“zdôraznil Matovič.

Na summite sa zúčastnila novovymenovaná ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová(Za ľudí). Remišová sa stretla s ministerkou fondov a regionálneho rozvoja Poľska Małgorzatou Jarosińskiou-Jedynak. „S pani ministerkou sme diskutovali aj o Fonde obnovy a rozvoja a zhodli sme sa na tom, že peniaze musíme investovať tak, aby spoločne s eurofondovým balíkom tvorili jeden strategický plán, kde budeme peniaze investovať do inovatívnych oblastí, aby sme dokázali udržať a zabezpečiť lepšie platené pracovné miesta,“ napísala Remišová v statuse na sociálnej sieti.

Viac..  M. Weber: Populisti zvolení do europarlamentu skončia v tábore Putinových priateľov

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Titul Európsky strom roku získal buk menom „Srdce záhrady“

Strom nazývaný „Srdce záhrady“, v juhozápadnej oblasti Poľska, získal titul Európsky strom roka 2024. Buk, …

Consent choices