Stefanec
Europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

KDH: Vláda si musí dať pozor na výdavky

Kresťanskodemokratické hnutie rozumie dôvodom navýšenia rozpočtového deficitu na rok 2020, ktorý dosiahne rekordnú výšku 12 miliárd eur. Upozorňuje však na potrebu zodpovedného míňania verejných financií a šetrenia tam, kde to bude možné. Pripomína tiež, že Slovenská republika bude mať k dispozícii minimálne 8 miliárd eur z európskeho Fondu obnovy.

„Je pochopiteľné, že rozpočet sa v krízových časoch musí navýšiť, aby pokryl nevyhnutné výdavky na záchranu ekonomiky a sociálnu pomoc. Aj teraz je však dobré myslieť na šetrenie a efektívnejšie fungovanie štátnej správy. Vlada by mala urýchlene siahnuť aj po opatreniach z vlastného Programového vyhlásenia, napríklad po tých, kde sľubuje boj proti korupcii,“ uvádza Pavol Zajac poverený vedením KDH.

„Vláda by sa nemala dať strhnúť vidinou ľahkého míňania peňazí, ale myslieť aj na efektivitu výdavkov a ich budúcu návratnosť. Musí zmobilizovať všetky kapacity pre prípravu plánu na využitie prostriedkov z európskeho Fondu obnovy a to najmä na reformu našej ekonomiky, podporu vedy, výskumu a malých podnikateľov,“ doplnil europoslanec a člen Predsedníctva KDH Ivan Štefanec.

Viac..  Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

„Peniaze o ktoré sa rozpočet navyšuje a tiež prostriedky z Fondu obnovy by mali smerovať aj do regiónov, ktoré sú krízou silne postihnuté, napríklad aj poklesom cestovného ruchu. KDH je pripravené poskytnúť vláde odborné poradenstvo a kapacity pri strategických rozhodnutiach o využití zdrojov v prospech Slovenska a občanov,“ uzavrel člen Predsedníctva KDH Igor Janckulík.

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices