koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Počet pozitívnych na Slovensku naďalej stúpa. Ďalšie vyššie číslo infikovaných

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 24 nových infikovaných, dokopy tak na Slovensku potvrdili 1 951 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. Naša krajina nehlási žiadne ďalšie úmrtie, nákaze teda dokopy podľahlo 28 ľudí. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 12. Počet vyliečených je aktuálne 1 514. 

Na Slovensku pribudlo 24 nových infikovaných

Testy v stredu odhalili koronavírus u 24 ľudí. Počet osôb pozitívne testovaných na ochorenie Covid-19 tak stúpol na 1 951.

Tri pozitívne prípady hlási okres Levoča, po dvoch infikovaných evidujú okresy Banská Bystrica, Bratislava, Čadca, Nitra, Prešov a Topoľčany. V okresoch Košice, Lučenec, Prievidza, Senec, Skalica, Trebišov, Trenčín, Veľký Krtíš a Zlaté Moravce zaznamenali po jednom prípade.

Laboratóriá za uplynulý deň otestovali vyše 2 300 vzoriek, spolu urobili už takmer 236-tisíc testov.

Chorobe už dlhodobo nepodľahla žiadna osoba. V stredu sa vyliečilo ďalších sedem pacientov, celkovo sa doposiaľ uzdravilo 1 514 ľudí.

Počet hospitalizovaných pacientov podľa korona.gov.sk klesol na 12. U šiestich z nich bolo ochorenie Covid-19 potvrdené. Z toho sú na jednotkách intenzívnej starostlivosti dvaja pacienti, žiadny nepotrebuje umelú pľúcnu ventiláciu.

Viac..  Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy - prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Kĺzavý medián je stále na hodnote 19.

Počet nových prípadov koronavírusu v Česku v stredu opäť prekonal stovku. Pribudlo 134 nakazených, čo bol najvyšší prírastok za posledných päť dní.

Počet potvrdených prípadov koronavírusu v Nemecku prekonal 200 000. Zomrelo ďalších sedem nakazených, dokopy 9078.

Rezort školstva môže dať na výskum v rámci boja proti pandémii 80 miliónov eur. Schválená schéma štátnej pomoci umožní podľa ministerstva školstva podporu výskumu a experimentálneho vývoja, ako aj testovanie a rozširovanie infraštruktúr súvisiacich s výrobou produktov relevantných pre boj proti koronavírusu.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices