Caputova
Zuzana Čaputová. PHOTO: © European Union.

Prezidentka sa jasne vyjadrila ku kauze diplomovej práce Matoviča. Podvádzanie neschvaľujem, uviedla

Zuzana Čaputová sa vyjadrila k dnešnej kauze premiéra Matoviča týkajucej sa jeho diplomovej práce.

V stanovisku sa jasne vyhradzuje proti akémukoľvek plagiátorstvu. „Som sklamaná a smutná, že očakávania verejnosti, vrátane mojich vlastných, na vysoké štandardy uplatňovania politickej moci a vyvodzovanie politickej zodpovednosti, s ktorými bol spájaný nástup vlády Igora Matoviča, zostávajú zatiaľ nenaplnené,“ uviedla na Facebooku Zuzana Čaputová.

Prezidentka Čaputová podvádzanie odsudzuje.„Podvádzanie neschvaľujem a nemôžem schvaľovať ani jeho zľahčovanie. Môžem len zopakovať, že úlohou nás všetkých je budovať dôveru ľudí v politiku a inštitúcie. A to v súlade so sľubom, že ju budeme robiť inak, ako bolo zvykom v minulosti a že sami budeme uplatňovať to, čo sme v minulosti žiadali od svojich oponentov,“ napísala Čaputová.

Ide doposiaľ o najväčšiu hodnotovú križovatku, na ktorej vláda stojí. Som sklamaná a smutná, že očakávania verejnosti,…

Uverejnil používateľ Zuzana Čaputová Štvrtok 16. júla 2020

Matovičova diplomová práca

Po kauze so záverečnou prácou Andreja Danka, Borisa Kollára a Branislava Gröhlinga napísal k tej svojej práci status aj premiér Igor Matovič. Okrem iného v ňom tvrdí, že sa svojím titulom nikdy nechválil, dokonca ho nemá ani na občianskom preukaze.

Viac..  Európsky parlament vyzýva na opatrenia proti narúšaniu hodnôt EÚ v členských štátoch

Na to, že problémom je aj diplomová práca Igora Matoviča, upozornil denník N. Matovič v minulosti ale niekoľkokrát sám uviedol, že na svoju prácu hrdý nie je.

Viac o kauze diplomovej práce Igora Matoviča si viete prečítať TU.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

caputova

Čaputová: Ak sa v SR naruší právny štát, EÚ by mala uplatniť podmienenosť fondov

Slovenský premiér Robert Fico podľa prezidentky Zuzany Čaputovej testuje na Slovensku „limity demokracie“. Robí to …

Consent choices