Ilustračné PHOTO: © European Union.

Vedci vyzývajú dobrovoľníkov,aby sa nakazili koronavírusom. Chcú tak urýchliť vývoj vakcíny

Veľká Británia/ Vedci, ale aj laureáti Nobelových cien, vyzývajú dobrovoľníkov, aby sa zaočkovali a následne nakazili koronavírusom. Cieľom je, aby sa zistilo, či vakcína dostatočne ochráni pred vírusom.

V liste, ktorý zaslali vedci šéfovi britského Národného inštitútu zdravia uviedli, že takéto testovananie a následné nakazenie môže urýchliť vývoj vakcíny.

Ďalej sa  v liste, ktorý podpísalo aj 15 laureátov Nobelových cien píše, že by tento proces bol pre zdravie dobrovoľníkov minimálnym rizikom, ale by mal obrovský prínos pre spoločnosť.

Po celom svete sa aktuálne testuje 23 vakcín proti koronavírusu. Spôsob, ako zistiť, či je vakcína učinná je čo najviac zaočkovaných dobrovoľníkov vystaviť vírusu vyskytujúcemu sa v každodennom živote.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Podľa šéfa Národnej zdravotnej služby je táto možnosť „na stole pre diskusiu“.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska zdravotná únia je lepšie pripravená na boj proti ohrozeniam zdravia

Podľa nedávnych prieskumov Eurobarometra[1] patrí zdravie medzi hlavné priority európskych občanov. Dve nové správy, ktoré boli …

Consent choices