Korcok
Ivan Korčok. Foto: FB Ivan Korčok.

Korčok požiadal britskú ministerku, aby Briti nevyžadovali od Slovákov 14-dňovú karanténu

BRATISLAVA – Spojené kráľovstvo by na základe dát od epidemiológov malo prehodnotiť svoj postoj a umožniť Slovákom cestovať do Británie bez nutnosti absolvovania dvojtýždňovej karantény. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS) o tejto téme telefonicky rokoval s britskou ministerkou pre Európu Wendy Morton.

Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie. Podľa Korčoka dáta epidemiológov hovoria jasne v prospech Slovenska, o čom svedčí aj to, že Briti na Slovensko cestovať môžu bez povinnosti absolvovať karanténu pri návrate.

Šéf slovenskej diplomacie uvítal, že Slovensko je podľa britského ministerstva zahraničných vecí označené ako bezpečná krajina na cestovanie pre Britov. Aj preto je podľa neho nepochopiteľné, prečo musia Slováci pri návrate zo Slovenska do Veľkej Británie absolvovať 14-dňovú karanténu. „Tomuto disproporčnému prístupu britskej strany nerozumiem. Dáta epidemiológov hovoria jasne v prospech občanov Slovenskej republiky,“ uviedol Korčok.

Viac..  Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

S britskou ministerkou pre Európu sa dohodli na ďalšej komunikácii, v rámci ktorej Slovensko poskytne najaktuálnejšie epidemiologické údaje od hlavného hygienika. „Požiadal som britskú stranu o objektívne zohľadnenie týchto údajov, svedčiacich o pozitívnej epidemiologickej situácii na celom Slovensku, pri najbližšom prehodnotení cestovných zoznamov vo Veľkej Británii,“ doplnil šéf slovenskej diplomacie.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices