koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Na Slovensku pribudlo 14 nových prípadov koronavírusu, počet hospitalizovaných stúpol

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 14 nových infikovaných, dokopy tak na Slovensku potvrdili 1 965 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. Naša krajina nehlási žiadne ďalšie úmrtie, nákaze teda dokopy podľahlo 28 ľudí. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 15. Počet vyliečených je aktuálne 1 523.

Testy v stredu odhalili koronavírus u 14ľudí. Počet osôb pozitívne testovaných na ochorenie Covid-19 tak stúpol na 1 965.

Laboratóriá za uplynulý deň otestovali 1 862 vzoriek, spolu urobili už cez 237-tisíc testov.

Chorobe už dlhodobo nepodľahla žiadna osoba. V stredu sa vyliečilo ďalších 9 pacientov, celkovo sa doposiaľ uzdravilo 1 523 ľudí.

Počet hospitalizovaných pacientov podľa korona.gov.sk stúpol na 15. U šiestich z nich bolo ochorenie Covid-19 potvrdené. Z toho sú na jednotkách intenzívnej starostlivosti dvaja pacienti, žiadny nepotrebuje umelú pľúcnu ventiláciu.

Nové prípady sú z okresov: Nitra (4), Bratislava (2), Senec(2), Malacky (2), Liptovský Mikuláš (1), Prešov (1), Rimavská Sobota( 1), Ružomberok (1). 

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Najviac nakazených pochádza z USA, Európy a Veľkej Británie. Počet mŕtvych sa podľa Univerzity Johnsa Hopkinsa šplhá cez hranicu 600 tisíc.

Na Malte už týždeň nepribudol žiaden prípad koronavírusu.

Francúzsko od budúceho týždňa zavedie povinnosť nosiť rúška v uzavretých verejných priestoroch, najmä v obchodoch, oznámil premiér Jean Castex.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk<

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices