koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Nové obmedzenia pre koronavírus u susedov: Na toto si dávajte najväčší pozor

OKRES KARVINÁ / Vo štvrtok pribudlo v susednom Česku 137 prípadov nákazy novým koronavírusom. Ide o najvyšší prírastok za posledných šesť dní. Najviac infikovaných zaznamenal Moravskosliezsky kraj – a to až 56 prípadov. Ohniskom nákazy je opäť okres Karviná. Odborníci v piatok oznámili mimoriadne hygienické opatrenia.

„V súvislosti s epidemiologickou situáciou v Moravskosliezskom kraji dnes miestni hygienici rozšíria aktuálne platné opatrenia v Karvinej na území celého kraja,“ uviedol na Twitteri po zasadnutí odborníkov minister zdravotníctva ČR Adam Vojtěch.

Jednou z najdôležitejších informácií je, že v kraji sa zavádza povinnosť nosenia rúšok vo vnútorných priestoroch, či verejnej doprave. Podľa ministra budú musieť mať ľudia pri návšteve nemocníc a sociálnych zariadení respirátor typu FFP2.

V celom kraji bude zároveň platiť uzavretie priestorov reštaurácií a barov medzi 23-tou a 8-mou hodinou. Vojtěch tiež upozornil na to, že hromadné akcie budú povolené len do 100 osôb a pendleri budú musieť raz za 14 dní absolvovať test na koronavírus. Nariadenie platí okamžite.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Česko predĺži kontroly na hraniciach so SR o ďalších 20 dní

Česko predĺži dočasné náhodné kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 20 dní, platiť tak …

Consent choices