Prehľad uplynulého týždňa: Matovič priznal, že jeho diplomovka nie je v poriadku, Andrzej Duda tesne obhájil svoj prezidentský post

V Indii je vyše milión nakazených, v USA nákaza stále rastie. Čína hlási dovezené prípady

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom narástol na 13 miliónov, pričom o život prišlo 590 tisíc. Počet uzdravených pacientov prekročil hranicu 7,7 miliónov ľudí. Viac sa dočítate TU.

Zoznam zelených krajín sa rozširuje o Veľkú Britániu, navrátilci do izolácie nemusia

Pre ľudí, ktorí navštívili Spojené kráľovstvo, to znamená, že sa po príchode na Slovensko nebudú musieť hlásiť na príslušnom regionálnom úrade verejného zdravotníctva v SR a nebude sa od nich vyžadovať domáca izolácia. Od kedy toto nariadenie vstupuje do platnosti zistíte TU.

Na následky COVID-19 zomrelo na svete už viac ako tritisíc zdravotníkov, ukázal prieskum Amnesty International

a následky COVID-19 zomrelo na svete už viac ako tritisíc zdravotníkov. Vyplýva to z novej výskumnej správy Amnesty International, podľa ktorej však bude počet obetí spomedzi zdravotníkov pravdepodobne výrazne vyšší. Viac zistíte TU.

Prezidentka sa jasne vyjadrila ku kauze diplomovej práce Matoviča. Podvádzanie neschvaľujem, uviedla

Zuzana Čaputová sa vyjadrila k dnešnej kauze premiéra Matoviča týkajucej sa jeho diplomovej práce. Jej stanovisko nájdete TU.

Matovič priznal, že jeho diplomovka nie je v poriadku, Šeliga hovorí o hanbe

Po kauze so záverečnou prácou Andreja Danka, Borisa Kollára a Branislava Gröhlinga napísal k tej svojej práci status aj premiér Igor Matovič. Okrem iného v ňom tvrdí, že sa svojím titulom nikdy nechválil, dokonca ho nemá ani na občianskom preukaze. Viac o tejto téme si viete prečítať  TU.

Andrzej Duda tesne obhájil svoj prezidentský post

Súčasný poľský prezident Andrzej Duda, dôležitý spojenec vládnucej národno-konzervatívnej strany Právo a spravodlivosť, v nedeľných voľbách svoj post obhájil. Ukazujú to výsledky z 99,97 percenta volebných miestností. Všetko dôležité nájdete TU.

Europoslankyňa Monika Beňová žiari šťastím. So svojím partnerom čakajú dieťa

Europoslankyňa a spoluzakladateľka strany Smer-SD Monika Beňová oznámila radostnú novinu. Do tohtoročného „tehotenského boomu“ Sloveniek patrí aj ona. S partnerom čakajú dievčatko. Viac zistíte TU.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čo nové doma i vo svete? Slovinsko preberá predsedníctvo Rady EÚ, V Únii začal platiť covid pas, podmienky pre cestovanie sa radikálne menia

Slovinsko na pol roka preberá predsedníctvo Rady Európskej únie. Stredobodom pozornosti pre spory s Bruselom …

Consent choices