koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V Indii je vyše milión nakazených, v USA nákaza stále rastie. Čína hlási dovezené prípady

Svet/ Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom narástol na 13 miliónov, pričom o život prišlo 590 tisíc. Počet uzdravených pacientov prekročil hranicu 7,7 miliónov ľudí.

Spojené štáty

Najhoršie si vedú ešte stále Spojené štáty, kde sa nakazilo už viac ako 3,5 milióna obyvateľov. V USA za posledný deň pribudlo rekordné číslo nakazených, a to viac ako 70 tisíc. V rámci USA je najviac nakazených v okrese New York, kde však v posledných týzdňoch počet potvrdených prípadov rapídne klesá. Za posledné dni najviac ochorení pribúda v okrese Florida.

India

Počet potvrdených prípadov koronavírusu v Indii presiahol jeden milión. Od vypuknutia pandémie tam zomrelo už viac ako 25-tisíc obyvateľov. Po USA a Rusku má India najvyšší počet infikovaných

Brazília

Brazília prekročila smutný mýlnik, nakazených je už tam viac ako 2 milióny ĺudí, pričom zomrelo už viac 76- tisíc pacientov. Najviac nakazených je v okrese najväčšieho mesta Brazílie v São Paulo.

Privezené prípady do Číny

Pevninská Čína hlási 9 nových dovezených prípadov a jeden miestny prenos. Južná Kóra pritom eviduje 60 nakazených z čoho až 39 prišlo zo zahraničia.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Pribúdajúci počet pacientov na Slovensku

Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 14 nových infikovaných, dokopy tak na Slovensku potvrdili 1 965 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. Naša krajina nehlási žiadne ďalšie úmrtie, nákaze teda dokopy podľahlo 28 ľudí. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 15. Počet vyliečených je aktuálne 1 523. Viac o situácii na Slovensku si môžete prečítať TU.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska agentúra pre lieky: Koronavírus je stále hrozbou

Ochorenie COVID-19 zostáva hrozbou, aj keď už nepredstavuje celosvetový stav núdze. Uviedla to v utorok …

Consent choices