ockovanie
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Ministerstvo zdravotníctva rokuje s Európskou komisiou, chce objednať tri milióny vakcín proti koronavírusu

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva rokuje s Európskou komisiou o očkovacej látke proti koronavírusu. Na tlačovom brífingu po rokovaní Pandemickej komisie vlády SR to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. Ako dodal, Európska komisia rokuje s ďalšími piatimi veľkými dodávateľmi očkovacej látky, ktorá je aktuálne vo vývoji. Pre Slovensko by chcel rezort objednať tri milióny vakcín.

Ako uviedol minister, rezort očkovanie proti COVIDu-19 neplánuje zaviesť ako povinnosť, avšak v niektorých prípadoch bude podľa Krajčího odporúčanie na očkovanie zmysluplné. Odporúčať sa bude aj v súvislosti s odporúčaniami Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), Európskej únie a Európskej komisie najmä pre seniorov nad 56 rokov či chronicky chorých pacientov. Dôležité podľa ministra je, aby boli zaočkovaní aj pracovníci domovov sociálnej starostlivosti a zdravotnícky personál. Zvážiť by to mali podľa neho aj ľudia, ktorí cestujú.

Viac..  Vladimír Bilčík: Prechovávam úctu k právu na život, a rovnako k právu žien na slobodné rozhodnutie o svojom tele

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices