Caputova
Prezidentka Zuzana Čaputová. PHOTO: © European Union.

Dnešný dúhový PRIDE podporila aj prezidentka Zuzana Čaputová

Dnes vo večerných hodinách sa uskutoční každoročný dúhový PRIDE, ktorý sa však tento rok kvôli pandémii koronavírusu presunol na Internet, preto dostal aj prívlastok „Online.

Dúhový PRIDE má podľa organizátorov za cieľ „podporiť viditeľnosť komunity lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych ľudí na Slovensku.“ Dnešný PRIDE sa bude líšiť od ostatných rokov hlavne tým, že sa nebude konať pochod v Bratislave, ale sa prenesie do online priestoru.

Dnešný PRIDE podporila listom aj Zuzana Čaputová, v ktorom prezidentka žiada,“ aby Slovensko bolo tolerantnou krajinou, v ktorej sa každý môže cítiť bezpečne.“

„Rozumiem posolstvu Dúhového PRIDE, za ktorým je túžba ľudí, aby žili v spoločnosti, ktorá sa k nim bude správať férovo a s rešpektom. Myslím si, že ľudia, ktorí očakávajú od politických predstaviteľov napĺňanie hodnôt, v tomto prípade rešpektu ľudskej dôstojnosti, nesmú mať pocit, že chcú niečo nesprávne, neakceptovateľne alebo že by sa za to mali hanbiť. Očakávanie, že každý bude môcť žiť svoj život dôstojne a rešpektovane, je predsa absolútne legitímne,“ dodáva prezidentka v liste.

Viac..  D. Šuica: Presadzovanie práv detí - prísľub ochrany, rešpektu a posilnenia postavenia
Celý pozdravný list nájdete TU.

Pozdravný list prezidentky SR pre Dúhový PRIDE Bratislava 2020 (ONLINE) ??

„Milé účastníčky a milí účastníci,
dovoľte…

Uverejnil používateľ Duhovy PRIDE Bratislava Sobota 25. júla 2020

 

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices