ockovanie
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Nie je jasné, či bude očkovanie proti koronavírusu na Slovensku povinné

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 20 infikovaných, dokopy tak na Slovensku potvrdili 2 265 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. S nákazou zomrelo 28 pacientov. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 25. Počet vyliečených je aktuálne 1 675.

Zatiaľ nie je jasné, či bude očkovanie proti koronavírusu na Slovensku povinné

Ako informovalo ministerstvo zdravotníctva SR na sociálnej sieti, táto otázka sa bude rozoberať na odborných diskusiách. Rozhodovať budú parametre vakcíny, jej profil, a teda aj reakcie na vakcínu v populácii.

„Prvoradá je účinnosť aj bezpečnosť, vrátane dôkladného vyhodnotenia účinkov vakcíny. Až následne odborníci pripravia odporúčanie na vakcináciu, a to formou štandardného postupu a zadefinujú tak stratégiu pre celé územie Slovenskej republiky,“ uviedol rezort.

Slovensko sa ako členský štát Európskej únie v súvislosti s vakcínami proti koronavírusu zapojilo do spoločnej iniciatívy Európskej komisie. Za týmto účelom bol zriadený Výbor Európskej komisie pre spoločné obstarávanie vakcín.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

V rámci predbežných prvých požiadaviek na predobjednávanie Slovensko požiadalo o tri milióny vakcín. „Existujú však aj ďalšie vakcinačné iniciatívy krajín, napr. aliancie krajín Nemecka, Francúzska, Holandska a Talianska. V záujme zabezpečenia ochrany zdravia obyvateľov Slovenska sme preto začali komunikáciu s príslušnými zahraničnými partnermi aj v tejto oblasti,“ uzavrelo ministerstvo zdravotníctva.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices