koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Slovensko má ďalšiu obeť koronavírusu, jeden človek pribudol na umelej pľúcnej ventilácii

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 27 infikovaných, dokopy tak na Slovensku potvrdili 2 292 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. S nákazou zomrelo 29 pacientov. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 29. Počet vyliečených je aktuálne 1 695.

V súvislosti s ochorením COVID-19 pribudlo na Slovensku jedno úmrtie. Ako informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová, pitva u 67-ročného muža potvrdila rozvinutú pľúcnu formu COVID-19 a zápal pľúc. „Pacient bol hospitalizovaný v nemocnici s poliklinikou v Dunajskej Strede, skonal v nedeľu, 26. júla 2020,“ uviedla Eliášová.

Pri minulotýždňovom medializovanom prípade 85-ročného muža, ktorý zomrel vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, pitva súvislosť s ochorením COVID-19 nepotvrdila.

Na Slovensku je od dnes evidovaných 29 úmrtí ľudí, ktorí mali aj diagnózu COVID-19.

Vo štvrtok potvrdili 27 prípadov, po viac ako dvoch mesiacoch pribudlo aj úmrtie

Vo štvrtok potvrdili na Slovensku 27 prípadov nákazy koronavírusom. Štyroch nakazených hlásia okresy Bratislava, Galanta a Prešov. Troch infikovaných evidujú v okrese Nové Mesto nad Váhom, dvoch v okrese Senec a po jednom pozitívnom prípade majú okresy Čadca, Dunajská Streda, Hlohovec, Kežmarok, Košice, Michalovce, Poprad, Prievidza, Žiar nad Hronom a Žilina.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Laboratóriá za uplynulý deň urobili 2 176 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je takmer 262-tisíc. Od prepuknutia ochorenia COVID-19 bolo na Slovensku už 2 292 pozitívne testovaných osôb.

Po dlhšej dobe pribudlo ďalšie úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus, ich celkový počet tak stúpol na 29. Naposledy bolo úmrtie zaznamenané v polovici mája.

Ako uvádza portál korona.gov.sk, vyliečilo sa ďalších 20 infikovaných, ochorenie už prekonalo 1 695 ľudí. S ochorením alebo s podozrením naň je hospitalizovaných 29 pacientov, u 13 z nich bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na JIS je jeden pacient, rovnako jeden pacient potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. Aktívnych prípadov je 568.

Sedemdňový kĺzavý medián je na hodnote 23.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices