koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Na Slovensku pribudlo desať prípadov koronavírusu. Vírus potvrdili aj u známeho slovenského futbalistu

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 10 infikovaných, dokopy tak na Slovensku potvrdili 2 354 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. S nákazou zomrelo doposiaľ 29 pacientov. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 29. Počet vyliečených je aktuálne 1 746.

Slovensko hlási desať nových prípadov SARS-CoV-2, najviac pribudlo na východe

V sobotu potvrdili na Slovensku 10 prípadov nákazy koronavírusom. Laboratóriá za uplynulý deň urobili len 766 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je viac ako 265-tisíc. Od prepuknutia ochorenia COVID-19 bolo na Slovensku už 2 354 pozitívne testovaných osôb.

Žiaden pacient pozitívny na koronavírus nezomrel, celkový počet obetí je teda 29.

Ako uvádza portál korona.gov.sk, vyliečili sa ďalší 4 pacienti, ochorenie už prekonalo 1 746 ľudí. S ochorením alebo s podozrením naň je hospitalizovaných 29 pacientov, u 13 z nich bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na JIS je jeden pacient, rovnako jeden pacient potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. 

Viac..  Michal Wiezik: Parlamentný návrh o nových genomických technikách vnímam negatívne

Nakazení boli zaznamenaní v okresoch: Prešov (5), Nové Mesto nad Váhom (2), Galanta (1), Kysucké Nové Mesto (1) a Sabinov (1).

Chorobu Covid-19 diagnostikovali aj u známeho slovenského futbalistu Miňa Stocha.

Počet ľudí, ktorí sa na svete nakazili novým koronavírusom, prekročil hranicu 18 miliónov. Uvádza to americká Univerzita Johna Hopkinsa.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices