most
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V Janove otvárajú nový most presne po dvoch rokoch od tragédie

Taliansko/ V meste Janov dnes večer po dvoch rokoch od tragédie zrútenia mosta otvárajú nový most.

Na otváracom ceremoniáli sa zúčastní podľa televízie France24 približne 500 hostí. Medzi nimi aj taliansky premiér Giuseppe Conte, prezident Sergio Mattarella, ale aj rodiny obetí, ktoré prišli o život pri nešťastí

Most dlhý skoro kilometer je postavený na rieke Polceveru a na časti prístavu vo výške 45 metrov. Most je súčasťou diaľnice A10, ktorá je od tragédie uzavretá. Navrhol ho janovský architekt Renzo Piano. Nový most sa bude volať Genova San Giorgio.

Práce na moste pokračovali aj počas pandémie koronavírusu. Most Moradino postavili v 60. rokoch minulého storočia, ktorý sa však 14. augusta 2018 zrútil. Na moste bolo viacero osobných aj nákladných áut, ktoré sa prepadli do hlbín. Následkom tejto katastrofy bolo 43 obetí.

Viac..  Kandidátku PS v európskych voľbách posilní Veronika Cifrová Ostrihoňová a Ľubica Karvašová

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

G. Meloniová: Reforma azylového systému EÚ nie je udržateľným riešením migrácie

Talianska premiérka Giorgia Meloniová nepovažuje navrhovanú reformu azylového systému Európskej únie za udržateľné riešenie neriadenej …

Consent choices