Viete, že po návšteve ktorých krajín nepotrebujete negatívny test? JE ICH AŽ 32!

Hraničný režim sa uvoľnil už pre 32 krajín. Pri návrate z týchto krajín nemusíte ísť do domácej karantény ani predložiť negatívny RT-PCR test na COVID-19.

Od 20. júla od 7:00 platí uvoľnený režim pre ľudí vracajúcich sa z Estónska, Fínska, Francúzska, Grécka, Holandska a Chorvátska, z Austrálie, Belgicka, Cypru, Česka, z Číny a Dánska. K týmto krajinám patrí aj Španielsko, Švajčiarsko, Taliansko, Írsko, Island, Japonsko, Južná Kórea, Lichtenštajnsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta aj Monako, Nemecko, Nórsko, Nový Zéland, Poľsko, Rakúsko, Slovinsko, Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severné Írsko.

Ministerstvo odporúča ľuďom nachádzajúcim sa v zahraničí,  aby boli opatrní a sledovali nariadenia.

Čo sa týka územia Sliezskeho veľkovojvodstva v Poľsku, Sliezska a hlavného mesta Prahy v Českej republike, Záhrebu a Vukovarsko-sriemskej župy v Chorvátsku, Katalánska, Aragónska a Navarra v Španielsku ministerstvo informuje, aby ste zvážili cesty do týchto oblastí.

Viac..  Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

„Pre všetky ostatné štáty sveta naďalej platí odporúčanie necestovať,“ informuje ministerstvo.  Pre navrátilcov z ostatných krajín platí povinná izolácia v domácom prostredí, až kým neobdržia negatívny RT-PCR test na ochorenie COVID-19 . Dať si urobiť test je človek povinný najskôr v piaty deň izolácie v domácom prostredí.

 

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices