dovolenka
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Medzi novými prípadmi koronavírusu sú dovolenkári

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 43 infikovaných, dokopy tak na Slovensku potvrdili 2 523 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. S nákazou zomrelo doposiaľ 31 pacientov. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 41. Počet vyliečených je aktuálne 1846 .

Medzi novými infikovanými v Bratislavskom kraji sú aj Slováci, ktorí sa vrátili z dovoleniek

Medzi novými infikovanými v Bratislavskom kraji sú aj Slováci, ktorí sa vrátili z dovoleniek. Informovala o tom hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave Katarína Nosálová. „V Bratislavskom kraji evidujeme 15 nových pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19, z toho je deväť mužov a päť žien,“ konštatovala. V rámci epidemiologického šetrenia hygienici zistili, že ide o dve osoby, ktoré sa vrátili zo Srbska a jednu osobu z Ukrajiny. Medzi pozitívnymi osobami sú aj Slováci, ktorí sa vrátili z dovoleniek z Chorvátska, Španielska, Spojených arabských emirátov a Egypta.

Viac..  Peter Pollák: Som rád, že primátor majetkoprávne vysporadúva pozemky pre využitie eurofondov, ktoré som vybavil

Ďalšie potvrdené prípady sú v epidemiologickej súvislosti s už pozitívnymi osobami. Tri osoby však nemajú vedomosť o tom, že sa mohli stretnúť s pozitívne testovanou osobou na ochorenie COVID-19. „Všetky tieto osoby majú nariadenú domácu karanténu, zaisťujeme ich úzke kontakty v rámci rodiny i pracovného kolektívu, s cieľom zamedziť ďalšiemu možnému šíreniu tohto ochorenia v Bratislavskom kraji,” uzavrela Nosálová.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices