koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Česko hlási najväčší nárast nakazených od 3. apríla. Za posledný deň ich pribudlo až 323.

Česko/ U našich susedov pribudlo za posledný deň ďalší rekordný počet nakazených, a to až 323 potvrdených prípadov. Toto číslo je v Českej republike najväčšie od 3. apríla.

Od začiatku pandémie v Českej republike koronavírus potvrdili u 18 060 pacientov. Z ochorenia sa pritom v krajine vyliečilo 12 749, ale 389 osôb aj umrelo. Aktuálne sa lieči 4 922 ľudí, pričom hospitalizovaných je 116.

Najhoršia situácia je v Moravsko-sliezskom kraji, kde je potvrdených 2 122 prípadov.

V piatok Slovinsko zaradilo Českú republiku na zoznam „žltých“ krajín, čo znamená, že Česi, ktorí sa v Slovinsku zdržia dlhšie ako 12 hodín, musia ísť do povinnej 14-dňovej karantény.

Čechov, ktorí sa v krajine zdržia viac ako 12 hodín, čaká povinná 14-dňová karanténa.

Dovolenkári, ktorí sa chystajú do krajiny tesne pred plánovaným odchodom, tak musia predložiť negatívny test na Covid-19. „Česi, ktorí si rezervovali ubytovanie do 6. augusta, nemusia ísť do karantény, keď predložia negatívny test,“ uvádza Ministerstvo zahraničných vecí Českej republiky na Facebooku.

‼️POZOR‼️ ???? Slovinsko v noci zařadilo ČR opět na tzv. žlutý seznam. Povinná je 14denní karanténa, tranzit je možný do…

Uverejnil používateľ Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Štvrtok 6. augusta 2020

 

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Česko predĺži kontroly na hraniciach so SR o ďalších 20 dní

Česko predĺži dočasné náhodné kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 20 dní, platiť tak …

Consent choices