Slovakia - Bratislava - 10/2002 Daily life in front of the Grassalkovich presidential palace ©EC/CE

Bratislava spúšťa štvorfarebný COVID semafor. Slúžiť bude na varovanie pred nekontrolovaným šírením nákazy

Bratislava/ Hlavné mesto spúšťa nový signalizačný systém, ktorý vie, kedy by sa mali zaviesť opatrenia v piatich rôznych fázach šírenia koronavírusu pomocou vypočítaných epidemiologických dát. Informuje o tom hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

„Dáta dostupné vďaka Úradu verejného zdravotníctva, Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Bratislave a Ministerstvu zdravotníctva SR mesto denne analyzuje, čo umožňuje promptne reagovať presne cielenými opatreniami, ktoré pomôžu udržať Bratislavčanov v bezpečí a ochránia aj tých najzraniteľnejších z nás,informuje hovorkyňa.

Systém má slúžiť na varovanie pred nekontrolovaným šírením nákazy. Tak aby mesto mohlo vopred podniknúť preventívne kroky a tak zabrániť šíreniu vírusu.

„COVID semafór v takejto forme nás posúva na samotnú špičku medzi svetovými metropolami. Sme jediní v celej strednej a východnej Európe, ktorí počítajú efektívne reprodukčné číslo na základe epidemiologických dát,“ povedal epidemiológ magistrátu Martin Pavelka.

Viac..  Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy - prečo to bol “Meisterstück” EÚ

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices