koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Brazília hlási vyše 100-tisíc úmrtí. Podľa odborníkov je počet nakazených v krajine oveľa vyšší

Brezília/ V krajine v Južnej Amerike hlásia už viac ako 100-tisíc úmrtí na ochorenie Covid-19. Brazília hlási denne okolo tisíc úmrtí na koronavírus. Tento smutný mílnik krajina prekonala po 5 mesiacoch od prvého prípadu.

Za posledný deň pribudlo 905 úmrtí. Od začiatku epidémie v Brazílií je 3 012 412 infikovaných. Teda Brezília je na druhom mieste po Spojených štátoch v počte nakazených. Prvú trojku uzatvára India s počtom 2 153 010 nakazených. Podľa odborníkov je však skutočné číslo nakazených v Brazíloí oveľa väčšie.

Od začiatku pandémie svet hlási 19 665 645 nakazených. Za posledný deň pribudlo až 285 tisíc prípadov. Celosvetovo na koronavírus umrelo už 727 523 ľudí. Denne pribúda okolo 6 tisíc úmrtí.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska agentúra pre lieky: Koronavírus je stále hrozbou

Ochorenie COVID-19 zostáva hrozbou, aj keď už nepredstavuje celosvetový stav núdze. Uviedla to v utorok …

Consent choices