Komisia
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európska komisia poskytne Libanonu ďalších 30 miliónov EUR na okamžitú podporu

Európska komisia sa na medzinárodnej konferencii na pomoc a podporu Libanonu zaviazala poskytnúť  dodatočné finančné prostriedky v hodnote 30 miliónov EUR. Suma je určená na pomoc pri riešení bezprostredných potrieb osôb postihnutých smrtiacou explóziou v Bejrúte. Ide o prostriedky nad rámec 33 miliónov EUR, ktoré už vo štvrtok potvrdila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová počas telefonického rozhovoru s libanonským premiérom.

Nové prostriedky EÚ budú smerovať do agentúr OSN, mimovládnych a medzinárodných organizácií za prísneho monitorovania. Z príspevku bude financovaná pomoc pre ľudí, ktorí boli tragédiou najviac zasiahnutí. EÚ je popredným podporovateľom Libanonu, ktorému od roku 2011 poskytla pomoc vo výške 2,3 miliardy EUR vrátane humanitárnej pomoci.

Viac..  Ivan Štefanec: Digitálny vodičský preukaz v mobile bude realitou

Európska komisia oceňuje aktivitu jednotlivých členských krajín EÚ, ktoré poskytujú krátkodobú núdzovú a humanitárnu pomoc a apeluje aj na dlhodobejšiu pomoc pri rekonštrukcii Libanonu. V spolupráci s členskými štátmi poskytuje Libanonu pomoc prostredníctvom mechanizmu EÚ v oblasti civilnej ochrany.

Správa je publikovaná v originálnom znení, bez redakčných úprav.

O dac

Odporúčame pozrieť

letecky most humanitarnej

Krajiny EÚ prisľúbili 7,7 miliardy eur na humanitárne účely

V Bruseli sa v utorok skončilo tretie Európske humanitárne fórum, ktoré spoluorganizovali Európska komisia a …

Consent choices