bratislava
Bratislava. PHOTO: © European Union.

Ministerstvo financií zverejnilo údaje, o koľko peňazí prišli jednotlivé mestá a obce. Pozrite si, ako je na tom vaša obec.

Ministerstvo financií zverejnilo údaje, o koľko peňazí prišli jednotlivé mestá a obce v dôsledku koronakrízy. O najväčší výpadok financií prišla Bratislava, ide o viac ako 9,3 milióna eur. Celkový výpadok je vyše 121 miliónov eur.

Metropola východu Košice prišli o 5,3 milióna eur. Prešov stratil doteraz viac ako 2,2 milióna €, Žilina vyše 2. miliónov €.

„Ministerstvo financií si plne uvedomuje negatívne vplyvy nižšieho výberu daní na mestá a obce. Tu však netreba zabúdať ani na výpadok príjmov pre štát. Kým mestá, obce a vyššie územné celky (VÚC) stratili spolu približne 170 miliónov eur, štát má prognózovaný výpadok príjmov vo výške presahujúcej 1,4 miliardy eur,“ uvádza štátny tajomník MF SR Ľuboš Jančík.

Viac..  Vladimír Bilčík: My dnes nastavujeme pravidlá dekarbonizácie, ktoré budú platiť o 10-15 rokov

Najnižšie výpadky zaznamenali menšie obce. Obec Babinec uvádza napríklad výpadok vo výške 771 eur, Haluzice 1 088 eur.

Pozrite si, o koľko financií prišla vaša obec.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska agentúra pre lieky: Koronavírus je stále hrozbou

Ochorenie COVID-19 zostáva hrozbou, aj keď už nepredstavuje celosvetový stav núdze. Uviedla to v utorok …

Consent choices