koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Francúzi požadujú vládu, aby nariadila povinné nosenie rúšok na pracoviskách, ale aj na verejnosti

Francúzska verejnosť tlačí na vládu, aby zaviedla povinnosť nosiť rúška na všetkých pracoviskách, ale aj na verejnosti.

Predstavitelia Paríža nariadili nosenie masiek v niektorých štvrtiach mesta, ako napríklad v okolí múzea Louvre a nákupnej oblasti Champs-Élysées.

Polícia v týchto štvrtiach posilnila kontrolu nosenia ochranných rúšok. V prípade nedodržania sociálnych odstupov, ďalších hygienických opatrení, môže policia prikázať zatvorenie kaviarne, reštaurácie či baru. Zakázať môže aj zhromaždenie viac ako desiatich ľudí.

Pravidlá nosenia rúšok sa vo viacerých mestách líšia. Nosenie rúšok na verejnosti i na otvorených priestranstvách je momentálne povinné vo viacerých mestách.

Francúzsko v piatok zaznamenalo ďalších 2 800 nakazených koronavírusom, pričom pred mesiacom denne pribúdali nakazení len v stovkách. Veľká Británia nariadila povinnú karanténu pre ľudí prichádzajúcich z Francúzska. Rovnaké pravidlá zavádza aj Francúzsko pre ľudí prichádzajúcich z Británie.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices