Prehľad uplynulého týždňa: Pompeo podpísal dohodu o presune 1000 amerických vojakov do Poľska,Minister zdravotníctva s konzíliom odborníkov oznámili nové opatrenia.

Poľnohospodári sú v novom pandemickom pláne zaradení medzi rizikové skupiny obyvateľstva

Pracovníci v poľnohospodárstve patria podľa najnovšieho pandemického plánu medzi rizikové profesie. V prípade druhej vlny koronavírusu tak budú viac chránení. Rozhodla o tom Pandemická komisia vlády SR, ktorá schválila nový pandemický plán. Viac TU.

Vladimír Bilčík o situácii v Bielorusku: Krutosť režimu verzus občianska odvaha

Režim zatýka tisíce protestujúcich, bijú ich na uliciach, bijú ich v autách, bijú ich na policajných staniciach. Verejnoprávna televízia demonštratívne odvysielala reportáž so zbitými aktivistami, ktorých silové zložky prinútili povedať, že už nebudú pokračovať v demonštráciách. Celý komentrár Vladimíra Bilčíka nájdete TU.

Ministerstvo financií zverejnilo údaje, o koľko peňazí prišli jednotlivé mestá a obce. Pozrite si, ako je na tom vaša obec.

Ministerstvo financií zverejnilo údaje, o koľko peňazí prišli jednotlivé mestá a obce v dôsledku koronakrízy. O najväčší výpadok financií prišla Bratislava, ide o viac ako 9,3 milióna eur. Celkový výpadok je vyše 121 miliónov eur. TU si viete pozrieť,o koľko financií prišla vaša obec.

Pompeo podpísal dohodu o presune okolo 1000 amerických vojakov do Poľska

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo 15. augusta rokoval s poľskými predstaviteľmi o spolupráci v obrannom sektore. Na základe podpísanej dohody Poľsko súhlasí s presunom amerických jednotiek z Nemecka do Poľska. Viac o tejto téme nájdete TU.

Minister zdravotníctva s konzíliom odborníkov oznámili nové opatrenia. Týkajú sa škôl, cestovania, ale aj hromadných akcií

Minister zdravotníctva Marek Krajčí uviedol, že konzílium odborníkov odporúča, aby rodičia zvážili cestovanie, avšak nebudú do 1.9 meniť zoznam menej rizikových krajín. Konzílium však bude každé 2 týždne aktualizovať rizikové regióny ako aj krajiny. Všetky opatrenia nájdete TU.

Koronavírus prevetral naše peňaženky. Koľko si Slováci dokázali našetriť?

Pandémia koronavírusu je veľkou skúškou aj pre naše peňaženky. Viacerí zistili, na čo je dobré tvoriť si finančnú rezervu. Prvý nápor sme zrejme odvrátili, no už teraz sa treba pripraviť na horúcu jeseň. Je totiž viac ako pravdepodobné, že zástupy nezamestnaných sa budú rozširovať. Viac TU.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čo nové doma i vo svete? Slovinsko preberá predsedníctvo Rady EÚ, V Únii začal platiť covid pas, podmienky pre cestovanie sa radikálne menia

Slovinsko na pol roka preberá predsedníctvo Rady Európskej únie. Stredobodom pozornosti pre spory s Bruselom …

Consent choices