Cina
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Čína zakázala pre Covid-19 cudzincom vstup do krajiny. Nariadenie platí aj pre Slovákov

Rezort diplomacie upozorňuje slovenských občanov, ktorí cestujú do Čínskej ľudovej republiky (ČĽR), že majú dočasný zákaz vstupu do krajiny. Toto opatrenie zaviedli súvislosti s novým koronavírusom. Obmedzenie platí pre všetkých cudzích držiteľov víz.

Obmedzenie platí aj pre podnikateľského cestovného povolenia Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce – APEC Business Travel Card. „Cudzí štátni príslušníci prichádzajúci do Čínskej ľudovej republiky z humanitárnych dôvodov, alebo s cieľom vykonávať nevyhnutné ekonomické, obchodné vedecké či technologické aktivity, budú môcť i naďalej požiadať o vízum na veľvyslanectvách, alebo konzulátoch ČĽR vo svete. Vízum udelené po 28. marci umožní vstup do krajiny a nebudú sa naň vzťahovať vyššie uvedené obmedzenia,“ informuje ministerstvo.

Slovenskí občania s platnými povoleniami na pobyt v ČĽR, pre rodinné dôvody, prácu, príapdne osobné záležitosti  môžu naďalej bezplatne požiadať o vízum na Veľvyslanectve Čínskej ľudovej republiky v Bratislave. Avšak od žiadateľov sa požaduje vyplnenie zdravotného vyhlásenia,ktoré sa týka požiadania víz a, aby dodržiavali opatrenia prijaté miestnymi vládami ČĽR vztahujúcich sa pandémie.

Viac..  Europoslankyňa Miriam Lexmann: Musíme prehodnotiť ciele "Green Dealu"

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európa chce od Číny dve veci, ale nie je isté či ich dostane

Európa chce od Číny dve veci – zmenu jej relatívne proruského postoja k vojne na …

Consent choices