mimoriadna2

V USA hlásia zrejme nový teplotný rekord. V Doline smrti namerali vyše 54 stupňov Celzia

Národný park Dolina smrti (Death Valley) v Kalifornií hlási za uplynulý víkend 54,4 stupňov Celzia. Informoval o tom spravodajský portál BBC, podľa portálu môže ísť o najvyššiu spoľahlivo nameranú teplotu na svete.

Tento záznam aktuálne preveruje americká Národná meteorologická služba (NWS).

Doterajšou najvyššou spoľahlivou nameranou teplotou na svete bolo 54 stupňov Celzia. Táto teplota bola zaznamenaná v roku 2013 v Doline smrti. Pred vyše storočím tam isto namerali až 56,6 stupňa Celzia, avšak viacerí odborníci tento údaj spochybňujú. Ďalšia vysoká teplota bola ževraj nameraná v roku 1931 v Tunisku, malo ísť o 55 stupňov Celzia. Spoľahlivosť tohto údaju viacerí spochybňujú.

Nový teplotný rekord bol nameraný počas horúčav,ktoré sa nachádzajú na západnom pobreží Spojených štátov. Teploty by v USA mali byť aj naďalej tento týždeň vysoké.

Viac..  Nové nabíjačky elektromobilov berú už iba platobné karty, hotovosť neplatí

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

more

Španielsko nepodporuje nasadenie misie EÚ na ochranu lodí v Červenom mori

Španielsko nesúhlasí s nasadením protipirátskej misie EÚ na účely ochrany námornej dopravy v Červenom mori …

Consent choices