koronavirus cover

KORONAVÍRUS: Pribudlo rekordné číslo nakazených. Testovalo sa 3 684 osôb

SLOVENSKO/ Za uplynulý deň (utorok) Slovensko zaznamenalo 100 nových prípadov na ochorenie Covid-19. V utorok sa otestovalo 3 684 ľudí, pričom spolu sa už vykonalo vyše 300-tisíc testovaní.

Celkový počet nakazených je momentálne od začiatku nákazy na čísle 3 022 . Počet vyliečených je na čísle 1 980.

Za posledný deň neevidujeme tiež žiadne úmrtie. Spolu je v súvislosti s koronavírusom hospitalizovaných 64 osôb. „Z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 42 pacientov, na JIS sú štyri ľudia a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú tiež štyria,“ infomuje ministerstvo zdravotníctva.

Nakazení sú z okresov: Senec (23), Bratislava (21) a Dunajská Streda(11), Žilina(6),Trenčín(6),Prešov(5)Galanta(5), Trnava (3), Michalovce (3), Nitra (2), Košice (2), Pezinok (2), Nové Mesto nad Váhom (1), Prievidza (1), Bytča (1), Sobrance (1), Trebišov (1), Malacky (1) Čadca (1), Bánovce nad Bebravou (1), Medzilaborce (1), Skalica (1) a Tvrdošín (1).

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Sedemdňový kĺzavý medián je už piaty deň na hodnote 49.

Igor Matovič v statuse na Facebooku slovami nepriamo kritizoval prezidentkino veto: „Áno, ochrana súkromia je dôležitá, ALE v takejto situácii je ochrana zdravia a životov poctivých a nevinných ľudí tisíckrát dôležitejšia ako ochrana súkromia ľudí, ktorí pravidlá ignorujú a priamo ohrozujú iných,“ napísal Matovič v statuse.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska agentúra pre lieky: Koronavírus je stále hrozbou

Ochorenie COVID-19 zostáva hrozbou, aj keď už nepredstavuje celosvetový stav núdze. Uviedla to v utorok …

Consent choices