koronavirus cover

KORONAVÍRUS: Pribudli desiatky nakazení. Testovalo sa 3 435 osôb

SLOVENSKO/ Za uplynulý deň (streda) Slovensko zaznamenalo 80 nových prípadov na ochorenie Covid-19. V stredu sa otestovalo 3 435 ľudí, pričom spolu sa už vykonalo vyše 304-tisíc testovaní.

Celkový počet nakazených je momentálne od začiatku nákazy na čísle 3 102 . Počet vyliečených je na čísle 2 014. Aktívných prípadov je na Slovensku momentálne 1055.

„Pozitívne testovaných bolo 28 mužov a 52 žien vo veku od troch do 94 rokov,“ informuje ministerstvo zdravotníctva.

Za posledný deň neevidujeme tiež žiadne úmrtie. Spolu je v súvislosti s koronavírusom hospitalizovaných 59 osôb. „Z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 44 pacientov, na JIS sú štyria ľudia a rovnako štyria potrebujú aj podporu umelej pľúcnej ventilácie,“ infomuje rezort zdravotníctva.

Pozitívne prípady sú z okresov: Bratislava(24), Dunajská Streda(12), Ilava(5), Žilina(5), Trenčín (4), Prešov (4), Bánovce nad Bebravou (3), Banská Bystrica (2), Prievidza (2), Sabinov (2), Košice (2), Pezinok(2), Vranov nad Topľou (2), Michalovce (1), Nové Mesto nad Váhom(1), Zvolen (1), Myjava (1), Zlaté Moravce (1), Senec (1), Ružomberok (1), Púchov (1), Dolný Kubín (1), Lučenec (1) a Piešťany (1)

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

 

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala …

Consent choices