mimoriadna2

Ruský opozičný líder Navaľnyj leží v kóme. Veľkého kritika Putina údajne niekto otrávil

Ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj(44) momentálne leží v kóme na jednotke intenzívnej starostlivosti v jednej sibírskej nemocnici. Dnes (štvrtok) o tom informovala jeho hovorkyňa, podľa ktorej Alexeja Navaľnyja, kritika prezidenta Vladimira Putina otrávili.

Opozičnému lídrovi prišlo zle počas letu zo sibírskeho Tomska do hlavného mesta Moskvy. „Lietadlo núdzovo pristálo v Omsku,“informuje jeho hovorkyňa prostredníctvom Twitteru. Navaľnyj je podľa jej slov napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. „Je v kóme, vo vážnom stave,“  dodáva Kira Jarmyšová.

Podľa viacerých, musel niekto ráno do čaju politikovi primiešať niečo. „Lekári hovoria, že toxín sa rýchlejšie vstrebal s horúcim nápojom,“  dodáva v Tweete. Politikov tím do nemocnice následne zavolal aj políciu.

Právnik Navaľného Nadácie pre boj proti korupcii Viačeslav Gimadi tiež na Twitteri oznámil, že „nie je pochýb o tom, že Navaľného otrávili pre jeho politické postoje a aktivity.“ Dodal, že žiadajú Vyšetrovací výbor Ruskej federácie o začatie vyšetrovania.

Viac..  Slovensko je v Indexe prosperity na 24. mieste v EÚ

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európa chce od Číny dve veci, ale nie je isté či ich dostane

Európa chce od Číny dve veci – zmenu jej relatívne proruského postoja k vojne na …

Consent choices