zdroj: FB Zuzana Čaputová

Čaputová sa stretla s nemeckým ministrom zahraničia. Hovorili o dôležitosti fondu obnovy, ale aj o situácii v Bielorusku

Prezidentka Zuzana Čaputová sa v piatok v Bratislave stretla s nemeckým ministrom zahraničných vecí Heikom Maasom. Prezidentka po stretnutí zdôraznila dôležitosť ekonomickej obnovy oboch krajín po pandémii. S Heikom Maasom rokovala aj o aktuálnej situácií v Bielorusku, informovala na Facebooku.

„Nemecko predsedá Európskej únii, a práve počas jeho predsedníctva bol schválený historicky najväčší balík pomoci členským štátom. Tieto prostriedky sú aj pre Slovensko obrovskou príležitosťou na transformáciu našej ekonomiky na modernú, efektívnejšiu a šetrnejšiu k životnému prostrediu. Je pre nás kľúčové a musí byť našou prioritou, aby sme pripravili a zrealizovali dobrý plán, ako tieto prostriedky využiť,“ uvádza Čaputová na sociálnej sieti.

Nemecký minister ocenil, že stretnutie bolo zorganizované práve v deň, keď si pripomína výročie invázie vojsk Varšavskej zmluvy do vtedajšieho Československa.

Dnes ráno som sa stretla s nemeckým ministrom zahraničných vecí Heikom Maasom. Veľkú časť nášho rokovania sme venovali…

Uverejnil používateľ Zuzana Čaputová Piatok 21. augusta 2020

 

Viac..  Komisia navrhuje cielené preskúmanie spoločnej poľnohospodárskej politiky

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices