jadrova elektraren
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

V jadrovej elektrárni Bohunice mali 2 pozitívne prípady koronavírusu. Podľa hovorkyne výroba a dodávka elektriny nie je ohrozená.

V Atómovej elektrárni Bohunice V2 mali dvaja zamestnanci pozitívne testy na nový koronavírus, avšak podľa hovorkyne Slovenských elektrární Oľgy Bakovej výroba a dodávka elektriny nie je ohrozená.

„Všetky priestory, v ktorých sa zamestnanci pohybovali, boli okamžite vydezinfikované a boli prijaté i ďalšie sprísnené opatrenia. Pozitívne testovaní sú zamestnanci údržby a správy zariadení, výroba a dodávka elektriny nie je ohrozená,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Baková.

V zmysle interného pandemického plánu pristúpili k testovaniu všetkých, ktorí mohli prísť s nakazenými dvoma zamestnancami do styku. „Prijali sme ďalšie opatrenia na minimalizáciu rizika prenosu ochorenia na ďalšie osoby,“ dodáva Baková.

Viac..  Právo na opravu: jednoduchšie opravy ako lákavejšia možnosť pre spotrebiteľov

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices