koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Na Malte prudko stúpajú nakazení. Ľudia musia nosiť rúška už aj na verejnosti

MALTA/ Prvé štyri mesiace na ostrove Malta pribudlo len 673 prípadov. Za posledných 6 týždňov sa však počet nakazených zdvojnásobil, preto sa krajina ocitla vo viacerých štátoch na zozname rizikových destinácií.

Kvôli nákaze na Malte nariadili zatvoriť všetky nočné kluby, bary a ďalšie prevádzky. Obchody a reštaurácie môžu byť otvorené, čo sa týka verejných zhromaždení, ich počet nemôže presiahnuť 15 osôb. Ľudia na ostrove musia povinne nosiť rúška už aj na verejných priestranstvách, pri porušení hrozí pokuta 100 eur.

„Všetky tieto opatrenia sú postavené na princípe sociálneho odstupu. Mali sme pocit, že v niektorých oblastiach to musíme posilniť,“ informovala Charmaine Gauciová, supervízorka verejného zdravia na maltskom ministerstve zdravotníctva.

Viac..  Vladimír Bilčík: Prechovávam úctu k právu na život, a rovnako k právu žien na slobodné rozhodnutie o svojom tele

Od 7. marca do 7. júla Malta zaznamenala 673 prípadov, no za posledných šesť týždňov pribudlo dovedna 1546 nakazených. Do štatistiky nepočítajú ani niekoľko stoviek migrantov z Afriky.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Bilcik

Vladimír Bilčík na Malte: biznis so zlatými európskymi pasmi, vyšetrovanie vraždy novinárky a problémy právneho štátu

Europoslanec Bilčík (SPOLU/ EPP) v pondelok odcestoval na Maltu, kde bude súčasťou trojdňovej misie Európskeho …

Consent choices