koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Za utorok pribudlo 84 prípadov. Minister Krajčí neodporúča plánovať si dovolenky na september

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 84 nových prípadov, dokopy tak na Slovensku potvrdili 3 536 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. S nákazou zomrelo doposiaľ 33 pacientov. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 70. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1252.

V utorok pribudlo na Slovensku 84 prípadov koronavírusu

V pondelok pribudlo 84 prípadov nákazy koronavírusom, urobilo sa  4 090 testov.

Vyliečilo sa 25 ďalších ľudí, spolu tak nový koronavírus na Slovensku prekonalo 2192 ľudí. Aktuálne je v zdravotníckych zariadeniach s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň 70 ľudí. Na JIS je sedem ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú traja pacient.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 3536, počet ukončených laboratórnych testov doteraz dosiahol počet cez 319 tisíc.

Počet úmrtí pacientov s potvrdeným ochorením zostáva po pondelku na 33. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch: v okresoch: Bratislava (21), Košice (8), Spišská Nová Ves (8), Trenčín (8), Michalovce (6), Nitra (6), Senica (5), Galanta (4), Malacky (3), Ilava (2), Trnava (2), Žilina (2), Banská Bystrica (1), Komárno (1), Nové Zámky (1), Partizánske (1), Pezinok (1), Púchov (1), Revúca (1), Rožňava (1) a Stará Ľubovňa (1). Je medzi nimi 45 žien a 39 mužov.

Bratislava mení po dôkladnej analýze čerstvých dát mestským epidemiológom a ďalšími odborníkmi farbu epidemickej fázy na COVID semafore na červenú. Zmena fázy semafora nastáva vtedy, keď sú splnené aspoň dva ukazovatele definované pre jednotlivé fázy. Odborníci mestského tímu denne monitorujú a vyhodnocujú dáta Úradu verejného zdravotníctva SR, Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a Ministerstva zdravotníctva SR.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Minister Marek Krajčí vyzval ľudí, aby keď majú akékoľvek príznaky zostali doma. Aby sa nepohybovali po Bratislave, či inom meste, v ktorom žijú.

„Je neprípustné, aby ľudia chodili do klubov, miestností kde je veľká koncentrácia ľudí bez rúšok. Je problém dohľadať všetky kontakty, ktoré ľudia realizovali,“ povedal na margo faktu, že Bratislava zmenila farbu Covid semaforu na červenú. Minister zároveň poprosil silové zložky štátu, aby pomáhali s dohliadnutím na dodržiavanie bezpečnostných opatrení.

Krajčí avizoval, že od 1. septembra na zoznam rizikových krajín pribudnú štáty, ktoré doteraz boli zelené. Informovať o tom budú vo štvrtok. Zároveň neodporúča, aby si ľudia plánovali dovolenku na september. Situáciu v Chorvátsku označil za kritickú. 

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices