koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Slovensko hlási takmer stovku nových prípadov. Stúpol aj počet hospitalizovaných

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 90 nových prípadov, dokopy tak na Slovensku potvrdili 3 626 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. S nákazou zomrelo doposiaľ 33 pacientov. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 75. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1387.

Potvrdili ďalších 90 pozitívnych prípadov

V stredu potvrdili 90 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19. Od prepuknutia ochorenia sa tak na Slovensku nakazilo už 3 626 ľudí. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1387.

Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch: v okresoch: Bratislava (22), Ilava (6), Michalovce (6), Poprad (6), Stará Ľubovňa (5), Trenčín (5), Žilina (4), Bardejov (3), Dunajská Streda (3), Nitra (3), Prešov (3), Prievidza (3), Kežmarok (2), Košice (2), Liptovský Mikuláš (2), Malacky (2), Pezinok (2), Vranov nad Topľou (2), Banská Bystrica (1), Brezno (1), Čadca (1), Dolný Kubín (1), Považská Bystrica (1), Sabinov (1), Senec (1), Šaľa (1) a Trnava (1). Je medzi nimi 37 žien a 53 mužov, sú vo veku od 5 do 78 rokov.

V stredu urobili laboratóriá 3636 testov, celkový počet ukončených laboratórnych testov je už takmer 324-tisíc.

Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa 14 ďalších pacientov, spolu tak nový koronavírus na Slovensku prekonalo 2206 ľudí.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

V nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných aktuálne 75 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 51 pacientov. Na JIS je sedem ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyria pacienti. Ministerstvo zdravotníctva SR o tom informovalo na svojej webovej stránke.

Koronavírus v EÚ

Česká republika registruje 367 nových infikovaných. Najhoršia je situácia v okolí Kolína a v Prahe. Od piatka budú potrebovať českí dovolenkári pri návšteve Malty negatívny test na koronavírus. Maďarsko hlási 73 nových prípadov. Šírenie nákazy podľa hygienikov spôsobujú najmä ľudia, ktorí sa napriek symptómom zúčastňujú večierkov. Berlín pre stúpajúci počet infikovaných zakázal protesty proti obmedzeniam na zastavenie šírenia koronavírusu plánované na víkend.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices