orban
Maďarský premiér Viktor Orbán. PHOTO: © European Union.

Maďarsko od septembra zatvára svoje hranice. Toto nariadenie má platiť minimálne mesiac

Maďarsko od 1. septembra (utorok) zatvorí svoje hranice pre cudzincov, vstup majú povolení len vo „veľmi nevyhnutných prípadoch“. „Všetky iné krajiny sú v červenej zóne, len Maďarsko je v zelenej,“ informuje šéf Úradu vlády Gergely Gulyás.

Maďari môžu opustiť krajinu, avšak po návrate budú musieť mať dva negatívne testy s odstupom 48 hodín, zároveň zostať 14 dní v povinnej domácej karanténe.

Toto nariadenie bude platiť minimálne mesiac. Podľa ministra nariadili zatvoriť hranice od 1. septembra po tom, ako väčšina nových prípadov nákazy koronavírusom v Maďarsku pochádza práve od ľudí z iných krajín.

„Potrebujeme chrániť starších ľudí, postarať sa o bezpečnosť v súvislosti so začiatkom školského roka a tiež chrániť pracovné miesta,“ informuje politik.

Viac..  Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

V krajine tiež zvažujú zaviesť obmedzenie pohybu ľudí na celom území.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices