zdroj: FB Zuzana Čaputová

Podľa Čaputovej samosprávy počas krízy potrebujú viac čitateľné a predvídateľné kroky štátu

Prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti informuje, že samosprávy momentálne potrebujú, aby boli kroky štátu aj počas krízy viac čitateľné a predvídateľné. Ďalej uvádza, že skúsenosti získané za posledné mesiace by nemali vyjsť nazmar.

„Samosprávy sú už zo svojej podstaty zvyknuté, že problémy si nakoniec riešia samy, ale aj k tomu potrebujú, aby kroky štátu aj počas krízy boli viac čitateľné a predvídateľné. Aby skúsenosti, ktoré v predchádzajúcich mesiacoch nabrali, nevyšli nazmar,“ informuje v statuse na Facebooku.

Včera sa prezidentka cez videohovor skontaktovala s primátorom Nitry Marekom Hattasom, primátorom Komárna Bélom Keszeghom a s predsedom Nitrianskeho samosprávneho kraja Milanom Belicom. Spomínané stretnutia sa kvôli zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii v Bratislave konali práve online.

Čaputová na stretnutiach zisťovala aj to, ako sa samosprávy vyrovnávajú s výpadkami príjmov v dôsledku koronakrízy. Uviedla, že všetci traja hovorili o výrazných výpadkoch príjmov.

Viac..  Neviete zohnať opravára spotrebičov? Europoslanci prijali smernicu, ktorá to zmení

Samosprávy poukázali na potrebu lepšej komunikácie medzi štátom a samosprávami, aby mali včasné a presné informácie na prijímanie potrebných opatrení. Zástupcovia by uvítali možnosť bezúročnej pôžičky od štátu, ale za vhodnejšie považujú práve granty.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices