merkel
Nemecká kancelárka Angela Merkel. PHOTO: © European Union-EP.

Podľa Merkelovej s vírusom budeme musieť žiť. Nemecká kancelárka varuje ľudí pred ťažkými mesiacmi

Nemecká kancelárka Angela Merkelová varuje, že počas nasledujúcich pár mesiacov budú mať ľudia kvôli pandémii náročnejší život. Merkelová apeluje na Nemcov, aby túto hrozbu naďalej brali vážne.

Nemecko zvláda pandémiu relatívne úspešne, avšak za posledné týždne zaznamenali nárast pozitívnych prípadov, tak isto ako iné európske štáty.

„Musíme očakávať, že niektoré veci budú v nasledujúcich mesiacoch zložitejšie ako v lete,“ informovala v piatok nemecká kancelárka. Dodala, že ľudia sa čoraz častejšie stretávajú v interiéroch, a preto bude dôležité zabrániť šíreniu nákazy.

Podľa Angely Merkelovej s „vírusom budeme musieť žiť“Politička zdôraznila, že sa sústredí na tri dôležité priority, a to zabezpečenie prístupu ku vzdelávaniu pre deti napriek pandémii, oživenie hospodárstva a udržanie sociálnej súdržnosti v čase, keď mnoho ľudí v spoločnosti trpí ťažkosťami.

Viac..  Ivan Štefanec: Na okolnosti vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice nikdy nezabudneme

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

koronavirus

Zaočkovanosť potrebujeme zvýšiť o 30 percent, tvrdí konzílium odborníkov. Naďalej sme najhorší na svete

Potrebujeme zvýšiť zaočkovanosť proti ochoreniu COVID-19 o 30 percent. Uviedla to v mene konzília odborníkov …

Consent choices