koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Za uplynulý deň pribudlo 102 nových prípadov. Vyliečilo sa ďalších 19 ľudí

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 102 nových prípadov, dokopy tak na Slovensku potvrdili 3 728 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. S nákazou zomrelo doposiaľ 33 pacientov. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 72. Vyliečilo sa ďalších 19 ľudí.

Testy vo štvrtok odhalili koronavírus u 102 ľudí

Laboratóriá za uplynulý deň otestovali 4 360 vzoriek, spolu urobili už takmer 328-tisíc testov.

Od prepuknutia ochorenia COVID-19 bolo na Slovensku už 3 728 pozitívne testovaných osôb. Vo štvrtok sa vyliečilo ďalších 19 pacientov, celkovo sa doposiaľ uzdravilo 2 225 ľudí. Chorobe nepodľahla žiadna ďalšia osoba.

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR v nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 72 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 49 pacientov. Na JIS je šesť ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje päť pacientov. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1 470.

V okrese Bratislava zaznamenali po štvrtkovom testovaní 30 nových prípadov. V okrese Námestovo pribudlo 13 infikovaných, osem v okrese Žilina, sedem v okrese Nitra, šesť v okrese Trenčín a po päť prípadov potvrdili aj v okresoch Rožňava a Senica. Tri prípady evidujú v okrese Prešov a po dvoch majú aj okresy Bytča, Dolný Kubín, Galanta, Komárno, Liptovský Mikuláš, Prievidza, Púchov a Stará Ľubovňa. Jeden nový prípad testy odhalili v okresoch Hlohovec, Humenné, Kysucké Nové Mesto, Nové Zámky, Piešťany, Poprad, Rimavská Sobota, Šaľa a Topoľčany. Je medzi nimi 56 žien a 46 mužov, sú vo veku od 4 do 82 rokov.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices